EN GADEFORTÆLLING SOM GESAMTKUNSTWERK

”Jeg har altid drømt om at bruge historien om ”Romeo og Julie” i et af mine projekter,” siger electric boogie-mesteren og teaterinstruktøren Steen Koerner, der er idémanden bag gadefortællingen ”Gadens Hårdeste Hævn”.

”Shakespeares udødelige klassiker om ”Romeo og Julie” er jo tidligere blevet transformeret til musicalen og filmen ”West Side Story”, der handler om bandekrig i New York i 1950’erne. Inspireret af de hip hop-film jeg så i min

opvækst, har jeg bl.a. på et tidspunkt lavet et udkast til en hip hop-film omkring den tragiske kærlighedshistorie.

Faktisk har jeg puslet med idéen om at lave noget over Romeo og Julie-temaet i over ti år.” Pludselig åbnede en mulighed sig gennem Steen Koerners samarbejde med Næstved Ungdomsskole og den internationalt anerkendte graffitikunstner CMP ONE.

”Vi har tidligere arbejdet sammen om projekterne ”Moving City” og ”Levende By” i Næstved, hvor jeg underviste de unge i electric boogie både på stedet og via YouTube. For mig er der ingen forskel på, om jeg underviser unge i Næstved, Paris eller et andet sted. Og så opstod idéen til at omforme min Romeo og Julie-historie til den grafiske novelle ”Gadens Hårdeste Hævn”, der foregår i Næstved.

Jeg ville gerne bruge historien til at komme ud i gaderne og benytte moderne teknologi, så man både kan høre musik og raptekster og se graffitien. Målet har netop været at komme ud på flere forskellige medieplatforme, så historien kan kommunikere med byens unge.”

Steen Koerner er i sit arbejde inspireret af både den tyske kunstskole Bauhaus og idéen om gesamtkunstwerk, hvor flere forskellige kunstarter forenes. Som stifter og medlem af kunstnergruppen Big City Brains arbejder han med  koncept- og projektudvikling inden for en lang række kreative kunstformer, genrer og medier.

”Hip hop er jo en genre og kultur, der netop samler og forener en række forskellige kunstdiscipliner som dans, rap, graffiti og DJ’ing. ”Gadens Hårdeste Hævn” er et projekt, der foruden mig selv involverer graffitikunstnerne CMP ONE og Swet, DJ-musikeren Phase 5, tekstforfatteren og rapperen Clemens og skuespilleren Karl Bille. Mit håb er, at

historien og projektet kan få de unge til at tænke sig lidt bedre om. Hovedbudskabet er:

Træf de rigtige beslutninger – især når tonen bliver skarp, og den indre kriger banker på,” siger Steen Koerner.